.
Πολλές φορές χρειάζεται να στείλουμε σε κάποιον ένα αρχείο (π.χ. μια εφαρμογή ή ένα βίντεο) το οποίο είναι πολύ μεγάλο σε όγκο και δεν είναι δυνατόν να το στείλουμε με E-mail (όλα τα E-mail έχουν όριο όγκου στο συνημμένο που μπορείς να στείλεις).

Σ' αυτή την περίπτωση μία είναι η λύση: "Ανεβάζουμε" το αρχείο σε έναν server που δίνει τη δυνατότητα να το κατεβάσει ο άλλος.
Ένας τέτοιος δικτυακός τόπος - server είναι το http://rapidshare.de

Το rapidshare είναι ας πούμε ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος όπου μπορείς να ανεβάσεις οτιδήποτε και μετά να το κατεβάσεις (εσύ ή άλλος) από οπουδήποτε, αρκεί να έχεις σύνδεση internet.

1. Ανέβασμα του αρχείου στο server του rapidshare.

Δεν χρειάζεται καν να είστε καν γραμμένοι. Ανοίγετε τη διεύθυνση http://rapidshare.de > Στο παράθυρο που ανοίγει (όπως το παρακάτω) πατάτε "Αναζήτηση"(1) > Ανοίγει ένα παράθυρο αναζήτησης αρχείων > Βρίσκετε το αρχείο στο δίσκο σας > Πατάτε ΟΚ > Σας γυρίζει στη σελίδα του rapidshare η οποία αυτή τη φορά στη γραμμή καταχώρισης (2) περιέχει το όνομα του αρχείου που επιλέξατε να ανεβάσετε και > Κάνετε κλικ απλά στο (3) "Upload" (ανέβασμα).

Σημ.: Αν δεν φαίνονται καλά οι εικόνες, κάντε κλικ πάνω τους για να τις δείτε ολόκληρες.

Αν το αρχείο σας είναι πολύ μεγάλο, ανάλογα με τη σύνδεση, μπορεί να περιμένετε αρκετά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία γιατί οι ταχύτητες upload είναι πολύ μικρότερες από αυτές του download.

2. Αντιγραφή της τοποθεσίας αποθήκευσης (link).

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δείτε το παρακάτω παράθυρο που σας πληροφορεί (με κόκκινα γράμματα) ότι το αρχείο σας ανέβηκε και από κάτω βλέπετε δύο link (συνδέσμους).

Ο πρώτος σύνδεσμος (δίπλα από το #1 με το πράσινο) είναι η "διεύθυνση" του αρχείου που ανεβάσαμε. Κρατήστε την κάπου πρόχειρα (αντιγραφή επικόλληση π.χ. σε ένα αρχείο κειμένου) γιατί χωρίς αυτή δεν πρόκειται να ξαναβρείτε το αρχείο σας και ο κόπος σας θα πάει χαμένος.
Αν εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να κατεβάσει αυτό το αρχείο σας, θα πρέπει να το κάνει με αυτόν τον σύνδεσμο. Μπορείτε απλά να κάνετε αντιγραφή - επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του browser (φυλλομετρητή) σας.
Αν στείλετε τη διεύθυνση αυτή σε κάποιον φίλο σας με ένα E-mail, τότε αυτός μπορεί να κατεβάσει το αρχείο στο δίκο του κάνοντας απλά κλικ πάνω στη διεύθυνση που του στείλατε.

Ο δεύτερος σύνδεσμος, από κάτω, (δίπλα από το #1 με το κόκκινο) είναι η εντολή διαγραφής του αρχείου. Εφόσον όποιος χρειαζόταν το αρχείο το κατέβασε στο δίσκο του, σας είναι πια άχρηστο να εξακολουθεί να υπάρχει στο δίκτυο οπότε πατώντας αυτό το link, διαγράφετε το αρχείο από τον server του rapidshare (αμετάκλητα).

3. Κατέβασμα ενός αρχείου από το rapidshare στο δίσκο μας

Ας πούμε τώρα ότι εσείς είστε αυτός που του δόθηκε μια διεύθυνση για να κατεβάσει άνα αρχείο. Λοιπόν, εφόσον μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στη διεύθυνση και να οδηγηθείτε κατευθείαν εκεί (π.χ. μέσα από ένα E-mail που σας στάλθηκε), κάντε το, αλλιώς κάντε αντιγραφή όλη τη διεύθυνση, επικολλήστε την στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας και πατήστε enter.

Θα οδηγηθείτε στη σελίδα της rapidshare. Εφόσον δεν έχετε λογαρισμό στο rapidshare (δεν είνει τσάμπα), πατήστε το "free" που βλέπετε κυκλωμένο στην εικόνα παρακάτω:

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Κάποιες φορές ίσως κάπου στη σελίδα σάς ενημερώσει ότι πρέπει να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα τα οποία μετράνε αντίστροφα όση ώρα περιμένετε.
Τελικά για να κατεβάσετε το αρχείο, γράψτε τον κωδικό που βλέπετε με τα περίεργα γράμματα μέσα στο κουτάκι και πατήστε το Download δίπλα του.

Μόλις πατήσετε το "Download" ανοίγει το γνωστό παράθυρο λήψης αρχείων του browser σας στο οποίο επιλέγετε "Αποθήκευση στο δίσκο" και το αρχείο αρχίζει να κατεβαίνει. Θυμηθείτε μόνο πού ακριβώς το αποθηκεύσατε για να μην το ψάχνετε μετά.

Σημειώσεις:
1. Αν χρειαστεί να κατεβάσετε επανειλημμένα αρχεία από το rapidshare, θα δείτε ότι κάθε φορά το "περιμένετε" θα μεγαλώνει σε διάρκεια. Για το πρώτο αρχείο ίσως σας εξυπηρετήσει κατευθείαν, στο δεύτερο θα σας πει να περιμένετε 2-3 λεπτά, στο τρίτο μισή ώρα και στο τέταρτο και μετά ίσως σας πει για 10 ώρες. Δύο τρόποι υπάρχουν να το αποφύγετε αυτό. Ο ένας είναι να πληρώσετε. Ο άλλος είναι να αποσυνδέσετε το adsl modem σας για μερικά δευτερόλεπτα και να το ξανασυνδέσετε. Μ' αυτόν τον τρόπο σάς δίνεται καινούργια "IP" (αναγνωριστική διεύθυνση) οπότε το rapidshare σας αντιμετωπίζει ως νέο χρήστη.
2. Τα περίεργα γράμματα που συμπληρώνουμε στα κουτάκια (όχι μόνο στο rapidshare αλλά και αλλού) προσπαθούν να αποφύγουν αυτοματοποιημένες εργασίες και να διαπιστώσουν ότι αυτός που ζητάει το κατέβασμα του αρχείου είναι νοήμον ον και όχι ένα πρόγραμμα από υπολογιστή ώστε να αποφεύγεται η εκμετάλλευση του server από τρίτους.
3. Δεν μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρο φάκελο αλλά μόνο μεμονωμένα αρχεία. Αν θέλετε να ανεβάσετε φάκελο (ή πολλά αρχεία μαζί), συμπιέστε τα (ζιπάρετε) σε ένα αρχείο zip.
4. Από ό,τι είδα μόλις τώρα μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία με μέγεθος ως 300 ΜΒ. Καλό αυτό. Μέχρι προχτές επιτρεπόταν μόνο μέχρι 100 ΜΒ.
5. Αν κάποιος θέλει να ανεβάσει αρχείο μεγαλύτερο από 300 ΜΒ, συνήθως χρησιμοποιεί το πρόγραμμα winrar το οποίο μπορεί να "σπάσει" το αρχείο σε πολλά κομματάκια (συνήθως έχουν τη μορφή rar, 01, 02, 03 κτλ.). Σε μια τέτοια περίπτωση, για να ανασυνθέσετε το αρχείο ξανά πρέπει να κατεβάσετε όλα τα κομμάτια του αλλιώς δε γίνετε τίποτα. Μόλις τα κατεβάσετε όλα, κάντε διπλό κλικ στο πρώτο από αυτά και η διαδικασία αποσυμπίεσης και επανένωσης γίνεται αυτόματα αρκεί να έχετε εγκαταστημένο το winrar στο PC σας.
6. Το πόσο θα μείνει το αρχείο που ανεβάσαμε διαθέσιμο στο rapidshare, εξαρτάται από τη ζήτησή του. Αν δεν το κατεβάσει κανένας για ένα διάστημα (νομίζω κάνα μήνα), σβήνεται αυτόματα από το server.

Παρακάτω μπορείτε να κάνετε κλικ στο link στο αρχειάκι για την εγκατάσταση του "ινσπιρέισιον" που ανέβασα την ώρα της εκπαίδευσης. Κατεβάστε το για να προπονηθείτε στη διαδικασία.
Εδώ: http://rapidshare.de/files/39592849/Insp.zip.html
.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παραλίες της Ηπείρου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Nobody is perfect!


Lefteris Zikos

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα, Greece
Δάσκαλος στο δημοτικό, κιθαρίστας, τραγουδιστής. Primary school teacher, quitarist, singer.