.
Σημείωση: Η εν λόγω σελίδα έχει μεταφερθεί πια στο παρόν blog. 

Σε ένα από τα τελευταία μαθήματα (με το Δημήτρη) ασχοληθήκαμε με την κατασκευή ιστοσελίδας. Δουλέψαμε με το Front Page της Microsoft και ακόμα και οι ως τότε άσχετοι με το θέμα κατάφεραν να κάνουν την ιστοσελίδα τους να δουλέψει (τοπικά, στο δίσκο τους).

Η διαδικασία μου θύμισε ότι τόσο καιρό όλο ανέβαλα την κατασκευή μιας προσωπικής ιστοσελίδας στο sch.gr. Για να μην τα παρατάμε κιόλας και τα ξεχνάμε, το είδα σαν ευκαιρία και να 'την λοιπόν, έτοιμη: http://users.sch.gr/lefzik. Το τι περιέχει θα το δείτε εκεί, καθώς και τους λόγους ύπαρξής της.

Επ' ευκαιρίας να πω ότι ρίχνοντας μια ματιά στο: sch.gr > σελίδες των εκπαιδευτικών > δάσκαλοι > Ιωάννινα, είδα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δυο δάσκαλοι. Δηλαδή μέχρι προχτές ήταν μόνο ένας.

Πιστεύω ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί Γιαννιώτες δάσκαλοι που έχουν να πουν κάτι στο internet, ίσα - ίσα. Θα έλεγα λοιπόν ότι μιας και ο χώρος προσφέρεται από το sch.gr, θα μπορούσε ο καθένας να το δει σαν ευκαιρία παρουσίας στο σχολικό δίκτυο. Όχι τίποτε άλλο αλλά από έναν νομό "δασκαλομάνα" σαν τον δικό μας, να δηλώνουν μόνο δύο δάσκαλοι παρόντες στο σχολικό δίκτυο, κάπως δε μου κάθεται καλά.

Κάτι θα βρείτε να γράψετε, να ανεβάσετε αλλά ακόμα και έτσι να μην είναι, φτιάξτε μια σελίδα για να δείτε πώς γίνεται, έτσι, για το καλημέρα. Εγώ - όπως αναφέρω και στη σελίδα μου - έτσι άρχισα τις πρώτες μου σελίδες: για να δω πώς γίνεται.

Η τελευταία αυτή σελίδα, βασισμένη σε ένα ελεύθερο πρότυπο, κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου με το ελεύθερο λογισμικό "Kompozer". Τελικά είναι πολύ καλό πρόγραμμα και ελπίζω να μη σταματήσει η εξέλιξή του όπως είχε γίνει με το NVU που ήταν ο πρόγονός του. Ευτυχώς ανέλαβε άλλη ομάδα και η υπόθεση δε σταμάτησε εκεί. Μια τέτοια εφαρμογή δεν ήταν δυνατόν να λείπει από το ελεύθερο λογισμικό.

Δοκιμάστε το.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παραλίες της Ηπείρου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Nobody is perfect!


Lefteris Zikos

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα, Greece
Δάσκαλος στο δημοτικό, κιθαρίστας, τραγουδιστής. Primary school teacher, quitarist, singer.